Secretul din spatele locațiilor Okfea și a noii francize de la Ploiești

0

Secretul din spatele lanțului de cafenele Okfea, ce însumează 11 locații dintre care 6 francize, este unul pe care fondatorii nu se sfiesc să îl divulge, pentru că oricum nu poate fi replicat. Nu este vorba neapărat despre locație, apă sau lapte, nici măcar doar despre cafea sau aparatură. Secretul din spatele locațiilor Okfea și a clienților fericiți și mulțumiți – sunt oamenii din echipa Okfea! 

Atât fondatorii acestui brand, David Ioanițescu – cu o experiență îndelungată în zona de hospitality și retail, pasionat de design interior încă de mic, provenind dintr-o familie de artiști, și Andreea Radu, ce a renunțat la cariera financiară de corporație, cât și angajații și fiecare dintre partenerii ce gestionează locațiile Okfea sunt, în primul rând, oameni deosebiți și muncitori, selectați cu încredere de către francizor pentru a duce mai departe cu brio spiritul Okfea, focusat pe calitate, voie bună și mai ales satisfacția lucrului bine făcut. 

În acest articol vom vorbi despre Dan și soția sa, Izabela, ce împreună au decis anul trecut să deschidă în Ploiești o cafenea to go și au ales dintre mai multe opțiuni de francize, pachetul oferit de Okfea, reușind să pună pe picioare toată afacerea la sfârșitul lunii noiembrie, în mai puțin de 3 luni de la prima discuție. 

Plăcerea de a bea cafea a apărut întâmplător, când prietenii au venit la inaugurarea noii noastre case cu un expresor. Ideea de a achiziționa o franciză pentru o cafenea to go a venit de la o prietenă care intenționa să înceapă un astfel de business, dar de la un alt francizor. După ce ideea a prins contur în mintea mea, am căutat pe internet ce înseamnă franciză, cine oferă o franciză pe placul nostru și am aplicat pentru o locație Okfea, completând formularul online.” Izabela Dănescu, Co-proprietar Okfea Ploiești.

Dan și Izabela sunt o familie unită ce se completează reciproc. Dan este leu iar Izabela este balanță, ceea ce îi ajută și în business. Dan este impulsiv și dornic să realizeze diverse lucruri iar Izabela cântărește cu atenție fiecare decizie pentru a ajunge la un best customer experience, firește, cu ajutorul lui Dan ce a făcut școala militară, fiind ordonat și riguros, astfel încât totul, atât în viață cât și în business, trebuie făcut ca la carte. 

Telefonul de la David a fost o surpriză și acceptul pentru întâlnirea propusă în aceeași zi a fost spontan. Recunosc că am fost surpriși când la întâlnire au venit chiar ei și nu un agent de vânzări care să susțină cauza. În acea seară am și luat hotărârea să mergem mai departe alături de ei, pentru că ne-au insuflat încredere și apropiere față de oameni.” – Izabela Dănescu, co-proprietar Okfea Ploiești.

Atât Dan cât și Izabela au în jur de 40 ani și 2 copii, iar amândoi au lucrat până de curând în sistemul de stat ca și funcționari publici, însă odată cu deschiderea cafenelei Okfea, Dan s-a îndrăgostit iremediabil de acest business și de magia cafelei în sine, astfel încât a părăsit job-ul la stat iar în prezent se dedică total noului business.

Totul a decurs firesc, ca și cum ne-am fi cunoscut de ceva vreme, fară probleme. Am învățat ce înseamnă o cafea bună, o cremă de lapte, o ciocolată de casă artizanală, dar și o limonadă naturală și un fresh proaspăt stors prin presare la rece. Și cel mai important, am învățat că nu totul se reduce doar la bani. Satisfacția clienților și zâmbetul lor cand se reîntorc zilnic în locația noastră ne-au oferit o nouă perspectivă asupra vieții, a carierei și ne fac diminețile mai frumoase!” – Dan Dănescu, co-proprietar Okfea Ploiești.

Locația Okfea Ploiești deschisă pe 27 noiembrie 2019 este una intimă, având puțin peste 10 mp și se află pe Gheorghe Doja la numărul 123, lângă Poliția Municipiului Ploiești. Investiția totală, incluzând taxa de franciză, a fost de aproximativ 15 000 Eur, bani proveniți din economiile familiei plus un credit pe termen scurt. 

Okfea dorește să își extindă constant sistemul de francize prin intermediul unor parteneri de încredere, pasionați de cafea și de oameni, dar mai ales care își doresc să gestioneze și să promoveze un brand 100% românesc, de la numele locației până la produsele vândute și capitalul care stă la baza investiției. În momentul de față sunt în curs de deschidere încă 5 locații-franciză, deja semnate cu noii parteneri, proiectele aflându-se în stadiul de implementare.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.