10 motive pentru care să alegi o agenție de SEO pentru magazinul tău online

0

În prezent, majoritatea consumatorilor folosesc internetul pentru a afla informații despre produse și servicii care îi interesează, de aceea este esențial ca business-urile să aibă o prezență online bine conturată. Agenția SEO pune la dispoziție servicii de optimizare a conținutului, care duc la îmbunătățirea prezenței online, la creșterea nivelului de brand awareness și a traficului. Rezultatul: vizibilitate mai bună pe motoarele de căutare și, implicit, șanse mai mari de a ajunge la clienți. 

SEO (search engine optimization) reprezintă procesul prin care un website este optimizat astfel încât el să devină vizibil pentru persoanele care caută produse sau servicii din domeniul în care activează business-ul tău. Cu cât un site este mai vizibil în rezultatele căutărilor, cu atât acesta va atrage mai multă atenție și mai mulți clienți. 

Printre elementele SEO de bază pe care trebuie să le aibă un magazin online se numără: titlul paginii web, meta descrierea și cuvintele cheie. În era digitală, majoritatea website-urilor au nevoie de optimizare, pentru un ranking mai bun. SEO te va ajuta să trimiți semnalele potrivite motoarelor de căutare și îți va afișa website-ul pe primele pagini în rezultatele de căutare. 

Află mai departe ce presupune implementarea strategiei SEO pentru magazinul tău online și care sunt motivele pentru care e important să apelezi la serviciile oferite de agenția SEO!

Ce este SEO?

SEO (search engine optimization) reprezintă setul de acțiuni al căror rol este de a îmbunătăți performanța unui website în rezultatele organice de căutare. Obiectivul final al strategiei SEO este ca un site să se poziționeze pe primele locuri în rezultatele de căutare. Motoarele de căutare, precum Google sau Bing, folosesc crawleri de la site la site pentru a colecta informații despre website-uri și a le indexa. Apoi, algoritmii analizează paginile web din index-uri, luând în calcul sute de factori de ranking pentru a determina ordinea în care site-urile vor apărea în paginile de rezultate după o anumită căutare. 

Care sunt elementele de SEO pe care trebuie să le am pe un magazin online?

Scopul motoarelor de căutare este acela de a crea cea mai bună experiență a utilizatorului, de aceea e nevoie să implementezi strategiile SEO necesare pentru a atinge acest obiectiv. Iată care sunt elementele de SEO pe care trebuie să le aibă magazinul tău online!

 • Folosește cuvinte cheie relevante

Cuvintele cheie sunt importante pentru ca website-ul tău să ocupe un loc cât mai bun în ranking. De aceea, este nevoie de cuvinte cheie relevante. Alege o combinație de cuvinte cheie scurte și de tipul long-tail pentru a-ți optimiza site-ul, precum și keywords cu o rată mare de căutare. Totodată, e important să folosești titlurile din website în avantajul tău: folosește o formatare adecvată (H1 pentru titlurile articolelor și H2 pentru intertitluri). 

 • Creează conținut unic și convingător

Un conținut unic al website-ului va determina crawlerii să adune o cantitate mare de informații din website-ul tău, ceea ce va avea ca efect o mai bună poziționare în ranking. Adaugă constant conținut unic – Google preferă un website updatat în mod regulat. De asemenea, poți crea un blog, alături de website, pentru a crește traficul pe site. E important să incluzi cuvinte cheie relevante pentru domeniul tău. 

 • Folosește SEO pentru componentele magazinului tău online 

SEO nu se rezumă doar la conținut, titluri și descrieri de produs, ci vizează și componentele website-ului tău. E important să oferi motoarelor de căutare cât mai multă informație pentru a crește traficul pe site-ul tău în mod organic. De aceea, trebuie să ții cont de:

 • Title tag – titlul care va surprinde în câteva cuvinte ce oferă website-ul tău, informații importante pentru motoarele de căutare și pentru clienți. Acesta trebuie să aibă în jur de 60 de caractere.
 • Meta descrierea – ajută motoarele de căutare să înțeleagă conținutul paginilor website-ului tău și dacă acesta este relevant pentru useri. 
 • Alt tags – acestea sunt descrieri ascunse ale imaginilor de pe un website. Motoarele de căutare au nevoie de acestea pentru a înțelege și a vedea clar imaginile de pe un site. 
 • URL-uri – trebuie să conțină cuvinte cheie relevante, simple și cât mai ușor de înțeles. 

10 motive pentru care ai nevoie de o agenție SEO pentru magazinul tău online

Iată de ce ai nevoie de o agenție SEO pentru magazinul tău online:

 1. Economisești timp și bani. SEO reprezintă un proces continuu, care implică multe ore de research, optimizare și mentenanță. Atunci când apelezi la agenția SEO, de brandul tău se va ocupa o echipă de profesioniști, care îți va manangeria campaniile 24/7, iar tu vei economisi timp. De asemenea, a apela la o agenție de optimizare SEO este mai rentabil decât să pui bazele unei echipe SEO în cadrul companiei tale, cu tot ce presupune acest lucru – salarii, software, echipamente. 
 2. Beneficiezi de expertiza unor profesioniști, pregătiți să gestioneze situații specifice, astfel încât să ai parte de cele mai bune rezultate pentru compania ta. 
 3. O agenție de marketing SEO are experiență cu branduri similare cu al tău. Astfel, o agenție SEO va ști care sunt strategiile ce funcționează cel mai bine pentru afacerea ta. 
 4. Agenția SEO deține o echipă care va dezvolta și va implementa strategia în mod simultan, lucrând constant la website-ul tău. 
 5. Cu ajutorul oferit de agenția SEO, website-ul tău ține pasul cu tendințele, deoarece SEO evoluează în mod constant. 
 6. Agenția SEO asigură siguranța website-ului tău, deoarece va lua măsurile necesare pentru a evita acțiuni negative precum spam-uri, atacuri cibernetice sau penalizări din partea Google. 
 7. Agenția SEO va fundamenta autoritatea și credibilitatea website-ului tău, iar această încredere va duce la un mai bun ranking și la un contact mai puternic cu potențialii clienții.  
 8. Prin intermediul serviciilor puse la dispoziție de agenția SEO, îți vei îmbunătăți rata de conversie
 9. Cu ajutorul serviciilor furnizate de agenția SEO, obții informații valoroase prin care îți poți crește afacerea. De exemplu, informațiile din Google Analytics eCommerce vor evidenția care sunt interesele clienților tăi. 
 10. Serviciile oferite agenția SEO au ca rezultat creșterea vânzărilor și a profitului. 40% din profiturile online vin prin intermediul motoarelor de căutare, arată o cercetare realizată de BrightEdge.  

Iată de ce ai nevoie de cea mai bună agenție SEO pentru a beneficia de toate avantajele pe care le pun la dispoziție motoarele de căutare. AdSymphony îți oferă serviciile de optimizare SEO profesioniste care îți vor aduce rezultatele pe care le dorești pentru afacerea ta. 

Surse:

https://leadsmarketing.ca/resources/why-you-should-hire-an-seo-agency-to-increase-your-website-traffic/

https://delante.co/why-does-every-ecommerce-need-seo/

https://www.titangrowth.com/blog/9-benefits-of-hiring-an-seo-agency/

Foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/businessman-hands-working-on-laptop-office-1959024631

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.